Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte.
Toolkit Griep en Verkoudheid De toolkit Griep en Verkoudheid van het RIVM gaat over preventie van griep en verkoudheid en hoe je kunt voorkomen dat je anderen besmet als je zelf ziek bent. Hij ondersteunt (communicatie)professionals die werken op het gebied van publiekscommunicatie over gezondheid.
grieppandemie.nl – Mexicaanse griep De epidemie van Nieuwe Influenza A is sinds januari 2010 voorbij in Nederland. De griep bleek mild en kostte 53 mensen het leven. In 2009 verspreidde een nieuw virus, Nieuwe Influenza A (H1N1), zich over de wereld. Dit veroorzaakte een grieppandemie die in Nederland bekend werd als Mexicaanse griep. Zorgpersoneel en kwetsbare mensen zoals chronisch zieken, zwangeren en jonge kinderen konden zich laten vaccineren. Via de overheidscampagne Grip op Griep kreeg iedereen adviezen over het voorkomen van besmetting, zoals handen wassen.
influenza.be Informatie over seizoensgriep, vogelgriep, griep A/H1N1, grieppandemie.
RIVM Nationaal Kompas Volksgezondheid Hoe vaak komt influenza voor en hoeveel mensen sterven eraan? Overzicht van meetgegevens.
griep.blog.nl De link tussen influenza, vogelgriep en Spaanse griep.
Gezondheidsnet – Griep en verkoudheid Met het vallen van de bladeren lopen we meer kans op verkoudheid. Of erger: griep.
RIVM – Infectieziektebestrijding voor professionals Speelt een belangrijke rol bij de bestrijding en preventie van infectieziekten.
WHO/Europe influenza surveillance De website die in heel Europa de grieprapportage door artsen bijhoudt.
Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV)
Het Wetenschappelijke Instituut Volksgezondheid in België over griep.
Gezondheid.be – griep 33 vragen over de winter- of seizoensgriep.
Gezondheid.be – Mexicaanse griep 101 vragen over de Mexicaanse griep.
Een eerste blik op het Spaanse griepvirus van 1918 Infectieziekte bulletin RIVM 1997.
Nederlands Huisartsen Genootschap Start griepcampagne 2012.
kringapotheek.nl – griep Griep is een infectieziekte, die wordt veroorzaakt door het influenzavirus. 24 tot 72 uur na besmetting met het virus worden de eerste verschijnselen merkbaar.
Vergeten verleden: De Spaanse griepepidemie van 1918 In de zomer van 1918 stierven in Nederland de eerste mensen aan de Spaanse griep.
NTR SchoolTV Pandemie, epidemie en edemie.